Aansturen van medewerkers

Controleren is verleden tijd

Negatieve controle is de grootste fout die je als leidinggevende kunt maken. 

Controle associeert men o.a. met politie! Wie vindt het prettig om, bijvoorbeeld, op snelheid gecontroleerd te worden? Het controleren van medewerker performance is vandaag de dag van een totaal andere orde en in het moderne leiderschap heb je veel regelmatiger contact.

Om je niet als politieagent manager te profileren, geef ik je de volgende tip: kondig je controle van tevoren aan, je medewerker kan dan naar de afspraak toe werken en zich voorbereiden, want met de zaakjes voor elkaar te hebben wil hij of zij je compliment graag ontvangen.

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Empowerment coaching

    Delegeren is begonnen toen men als chef dacht (in de 60-er jaren), dit kan mijn medewerker er wel erbij doen en bespaart mij tijd.
  • Aanspreken op gedrag

    Als je ervan overtuigd bent dat je fouten bespreekbaar moet maken, dan moet je dit wel op een professionele wijze managen.