Beslissingen nemen

Het succesvol communiceren van beslissingen

Een belangrijke managementvaardigheid die overigens min of meer tegenovergesteld is aan empowerment, is beslissingen nemen. Hetzij je neemt zelf een beslissing, of het is een beslissing die top down in de onderneming gecommuniceerd moet worden.

Is een leider niet zeker van zichzelf, dan ontstaat bij het communiceren van beslissingen vaak het patroon van “om de hete brei heen draaien”. Het resultaat is dat de anderen ook twijfelen en of de beslissing niet serieus nemen. 

Daarom de tip: controleer aan het einde van het gesprek of de beslissing geaccepteerd is. Dit is de basis bij het succesvol communiceren van beslissingen. Doe je dit niet, dan is de uitvoering bij voorbaat gedoemd te mislukken.

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Rendement door talent

    Onbenut talen is zonde. Hans Verheijcke geeft een tip hoe je talent zo goed mogelijk kan benutten.
  • Succesvol leiderschap

    Hoe bereik je dat? Onder begeleiding van een coach ontdekken sporters en medewerkers hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen.