Coaching vanuit het hart

Complimenten die ECHT motiveren

Er zullen weinig mensen zijn, die ontkennen dat wij als mens geen behoefte hebben aan waardering en erkenning. Leiders zijn zich, meer dan vroeger, bewust van emotionele behoeften. 

Uit onderzoek blijkt dat 73% van de werknemers vindt dat erkenning belangrijker is dan geld. Reden genoeg om op de juiste wijze te complimenteren. Hoe bereik je dan dat medewerkers je compliment als echt en authentiek ervaren? Complimenteer door middel van een vraag over hoe het resultaat bereikt is. Zo geeft men zelf aan wat de inspanning geweest is. Neem vervolgens zijn of haar antwoord als basis voor complimenten die echt motiveren.

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Fouten maken is menselijk

    De grootste fout in leiderschap die je kan maken is de verkeerde manier van controle. Controle zegt veel over je leiderschapsstijl.
  • Kijk eerst naar jezelf

    Voor wie niet in staat is zichzelf te managen, is het maar de vraag of men in staat is anderen te managen. Dus: kijk eerst naar jezelf.