Conflicten oplossen

Maak iedereen blij

Conflicten oplossen gaat niet vanzelf, hoewel met name het senior management deze overtuiging vaak lijkt te hebben. Senior management is soms horende doof voor conflicten, terwijl er zelfs meer conflicten zijn dan vroeger.

De reden dat conflicten niet door leiders worden gemanaged laat zich raden: men ziet er tegenop dergelijke gesprekken aan te gaan. Een andere reden is, dat men niet opgeleid is, en dus niet weet hoe conflicten gemanaged dienen te worden, met alle negatieve gevolgen. 

Derhalve de tip: ga conflicten met een goede gespreksstructuur aan!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Performancemanagement

    Allereerst mijn mening over het belang het performancemanagement: gedrag moet op gelijk niveau met resultaten beoordeeld worden!
  • Succesvol leiderschap

    Hoe bereik je dat? Onder begeleiding van een coach ontdekken sporters en medewerkers hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen.