Doelstelling bepalen

De meest vergeten voorwaarden!

Het gebeurt nogal eens dat door goed bedoeld enthousiasme (een groep kan zichzelf enorm opzwepen) ambitieuze doelen worden bepaald.

Tijdens de uitvoering, op weg naar het einddoel ontdekt men soms dat het doel niet gehaald kan worden omdat men onvoldoende het uitgangspunt onderzocht had. Dit is een van de meest vergeten woordwaardenMen moet herzien wat was afgesproken, wat meestal veel extra tijd en motivatie kost. 

Via onze trainingen hebben we gemeten, dat slechts ca 0,2% van de deelnemers “top of mind” heeft dat men het uitgangspunt moet kennen, voordat men een einddoel bepaalt. De tip is dus: ken het uitgangspunt voordat je een einddoel bepaalt!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Aansturen van medewerkers

    Zoals al bij een eerdere tip video aangegeven, negatieve controle is de grootste fout die je als leidinggevende kan maken.
  • Manieren om te communiceren

    De UCLA professor Albert Mehrabian deed in 1967 twee studies naar de impact van onze lichaamstaal. Het resultaat was verbijsterend.