Effectief vergaderen

Hoe doe je dat?

Als er een management onderwerp is waar erg veel over geschreven is, dan is het wel vergaderen. Het is dan ook opmerkelijk, dat velen nog steeds een hekel hebben aan vergaderingen. Er wordt overigens veel meer vergadert dan 20 jaar geleden en ook het interculturele aspect wordt steeds belangrijker.

Als voorzitter van een vergadering profileer je je managementstijl door hoe je de vergadering leidt. Er valt veel winst te behalen door goede vergaderingen, maar ook het tegenovergestelde geldt.

Daarom de tip om jouw kwaliteit van de vergadering te weten: controleer aan het einde of je vergadering actiegericht en motiverend was!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Manieren om te communiceren

    De UCLA professor Albert Mehrabian deed in 1967 twee studies naar de impact van onze lichaamstaal. Het resultaat was verbijsterend.
  • Positief leiderschap geven

    Ben jij wel een positieve leider? Door met “Ja maar …” of “Ja en …” te communiceren kenmerken we onze instelling.