Empowerment coaching

Wat is essentieel?

Delegeren is begonnen toen men als chef dacht (in de 60-er jaren), dit kan mijn medewerker er wel erbij doen en bespaart mij tijd, of in dit klusje heb ik even geen zin in: het bekende afschuiven.

Met delegeren is de manager vooral op zichzelf gericht en denkt taakgericht;  empowerment coaching is op de ander gericht. Hierbij denkt men talent gericht. Om medewerkers via empowerment te coachen is de volgende tip van groot belang: zorg ervoor dat medewerkers de visie met bijbehorende strategie van de organisatie kennen zodat men mee kan denken om vooruit te kijken.

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Doelstelling bepalen

    Het gebeurt nogal eens dat door goed bedoeld enthousiasme (een groep kan zichzelf enorm opzwepen) er ambitieuze doelen worden bepaald.
  • Iedereen kan innoveren

    Innovatie brengt een organisatie vooruit. Hoe zorg je er voor dat het hele bedrijf meewerkt aan de toekomst?