Fouten maken is menselijk

Hoe voorkom je de grootste fout als leider?

De grootste fout die je als leider kunt maken, is de verkeerde manier van controleren. Controle zegt veel over je leiderschapsstijl en hoe je op anderen overkomt. 

Als je controleert om alleen de fouten te ontdekken, ontstaat er een negatieve werkrelatie en cultuur. Medewerkers zullen zo min mogelijk risico nemen waardoor initiatieven achterwege blijven. Fouten maken is menselijk, dus maak niet de fout negatief te controleren. Start positief! 

De tip is: controleer met de intentie eerst te complimenteren over wat er goed is gegaan en bereikt is.

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Wat is talentmanagement?

    Start met talenten benutten! Bedrijven die een actief talent management beleid hebben presteren namelijk beter.
  • Samenwerken in een team

    "Samenwerking wordt vooral bereikt door persoonlijke motieven" Als teamleden niet goed samen door één deur kunnen wordt samenwerken lastig.