Fouten maken is menselijk

Hoe voorkom je de grootste fout als leider?

De grootste fout die je als leider kunt maken, is de verkeerde manier van controleren. Controle zegt veel over je leiderschapsstijl en hoe je op anderen overkomt. 

Als je controleert om alleen de fouten te ontdekken, ontstaat er een negatieve werkrelatie en cultuur. Medewerkers zullen zo min mogelijk risico nemen waardoor initiatieven achterwege blijven. Fouten maken is menselijk, dus maak niet de fout negatief te controleren. Start positief! 

De tip is: controleer met de intentie eerst te complimenteren over wat er goed is gegaan en bereikt is.

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Kijk eerst naar jezelf

    Voor wie niet in staat is zichzelf te managen, is het maar de vraag of men in staat is anderen te managen. Dus: kijk eerst naar jezelf.
  • Empowerment coaching

    Delegeren is begonnen toen men als chef dacht (in de 60-er jaren), dit kan mijn medewerker er wel erbij doen en bespaart mij tijd.