Hoe begin ik

Wil je een website, blog of een webshop voor jezelf maken. Dit kan dus heel gemakkelijk met WordPress. Veel hostingpartijen en ook op WordPress.com kun je direct aan de slag met een werkende website die je naar jouw wensen kunt inrichten en aanpassen.

Maar hoe werkt WordPress nou precies?

WordPress is een enorm krachtige en flexibele tool om websites te maken en te beheren.
Dit is onder andere te danken aan:

Plugins - De flexibele kant van WordPress

Plugins zijn kleine uitbreidingen die je met een druk op de knop aan WordPress kun toevoegen. Via plugins kun de gewenste functionaliteiten aan jouw WordPress website toevoegen. Zo heb je bijvoorbeeld plugins om gemakkelijk Google Maps te tonen of plugins voor afbeeldingen, sliders, beveiliging en webshop integraties. Via het dashboard kun je gemakkelijk zoeken op plugins en deze plugins aan- of uitzetten. Er bestaan gratis en betaalde plugins. Veel WordPress websites gebruiken vaak meerdere plugins tegelijkertijd.

Thema's - Gemakkelijk het uiterlijk van je website aanpassen

Bij een website is het heel belangrijk hoe deze eruit ziet. Hoe zou je willen overkomen? Professioneel? Creatief? Kleurrijk? Je kunt het niet gek genoeg bedenken. Met een WordPress thema kun je de look en feel van je website bepalen. Hierin stel je bijvoorbeeld in welke kleuren en lettertypes je op de website wilt gebruiken. Net als plugin kun je zoeken op WordPress thema’s, ze installeren en ze aan- of uitzetten. Er kan echter altijd maar 1 thema tegelijkertijd actief zijn. Net als bij plugins heb je ook bij thema’s betaalde en gratis thema’s.

Community - De grote kracht van WordPress

Omdat de code van WordPress Open Source is kan iedereen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van WordPress. En dit doen vele mensen, vaak ook vrijwillig. Zij zorgen ervoor dat plugins en thema’s worden onderhouden, vertalingen worden gemaakt, en hulp wordt geboden aan mensen met vragen over WordPress. Daarnaast wordt door deze community veel bijeenkomsten georganiseerd waarin je alles te weten kunt komen over WordPress. Mede doordat er zoveel mensen zich inzetten voor WordPress is het populairste CSM systeem ter wereld geworden.

Dashboard - Overzicht van je website

Het dashboard is de plek die niet zichtbaar is voor normale bezoekers. Je kunt hier in één oogopslag zien wat de status is van je website. Op dit dashboard heb je alle tools beschikbaar om de functionaliteit, uiterlijk en de inhoud van je website te kunnen beheren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust langs voor een afspraak.