Iedereen kan innoveren

Hoe integreer je innovatie in de organisatiecultuur

De organisatiecultuur, ooit een begrip uit de ivoren toren van bedrijfskunde wetenschappers is inmiddels uitgegroeid tot een zaak van iedere leidinggevende. Iedereen weet intussen dat een slechte cultuur de organisatie vroeg of laat ten val brengt.

Opmerkelijk genoeg maakte Estée Lauder een koppeling tussen persoonlijke instelling en vrouwelijke schoonheid door te stellen: “Beauty is a mind-set”. Zij realiseerde zich waarschijnlijk maar al te goed, dat je niet alles met potjes crème (functionele kennis) kunt bereiken. 

In deze video meer over de impact van onze persoonlijke instelling en een pragmatische tip om een innovatiecultuur te stimuleren. Wij weten dat iedereen kan innoveren: neem één risico per dag!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Positief leiderschap geven

    Ben jij wel een positieve leider? Door met “Ja maar …” of “Ja en …” te communiceren kenmerken we onze instelling.
  • Coaching vanuit het hart

    Er zullen weinig mensen zijn, die ontkennen dat wij als mens geen behoefte hebben aan waardering en erkenning.