Opleiding coachend leiderschap

Hoe wordt ik een goede manager?

hoe bereik je dat? Onder begeleiding van een coach ontdekken sporters en medewerkers hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen. De manager/coach die een medewerker over zijn eigen schaduw kan laten springen, moet meer doen dan alleen begeleiden. Je bereikt succesvol leiderschap door met name vragen stellen die leiden tot ontdekking en inzicht. In plaats van het veranderen van gedachten van anderen (althans te proberen) help je anderen helpen het zelf te ontdekken. Succesvol leiderschap motiveert medewerkers tot zelfontwikkeling door open vragen ze stellen!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook