Manieren om te communiceren

De impact van onze lichaamstaal

De UCLA professor Albert Mehrabian deed in 1967 twee studies naar de impact van onze  lichaamstaal. Hij claimde dat je (non) verbale communicatie in precieze cijfertjes kon vatten, het resultaat was verbijsterend.

Ook is verbijsterend dat in vele boeken en trainingen nog steeds dezelfde cijfers van zijn onderzoek als de waarheid aannemen. Gelukkig is niet iedereen gek in deze wereld, want anderen overtuigen heeft veel meer te maken hoe mensen met hun lichaamstaal omgaan. 

Daarom de tip: let eens op verandering in lichaamstaal van je gesprekspartner, die vertelt je veel meer dan geprojecteerd te zijn op een bepaalde houding!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Effectief vergaderen

    Als er een management onderwerp is waar erg veel over geschreven is, dan is het wel vergaderen.
  • Succesvol leiderschap

    Hoe bereik je dat? Onder begeleiding van een coach ontdekken sporters en medewerkers hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen.