MiniClass

Optimaliseer je Leiderschap potentie!

 • Miniclass

  • 3
  • 1 week
  • Iedereen

  Maak kennis met de Leider van de Toekomst

  • Weet waar je staat als Leider
  • Maak kennis met het leerplan
  • Weet waar je heen kunt groeien!
  Gratis!

Les 1
Leiderschapsontwikkeling 1950 – 2050

De naoorlogse economie was gebaseerd op kwantiteit, waarbij directief en autocratisch leidinggeven de beste manier was (naar het inzicht van toen) om massa te produceren. Medewerkers moesten doen wat hen werd opgedragen en moesten ook sterk zijn. Waar toen de spieren belangrijk waren, nu zijn dat de hersenen. Dat deze huidige wijze van leidinggeven veel moeilijker is dan de vroegere autocratische wijze behoeft denk ik weinig uitleg. De kennis en vaardigheid hebben hoe nu leiding te geven is essentieel.

Les 2
Motiveren door complimenten

Er zullen weinig mensen zijn, die ontkennen dat wij als mens behoefte hebben aan waardering en erkenning. Gelukkig zijn leidinggevenden zich meer en meer bewust van medewerkers´ emotionele behoeften. Uit onderzoek blijkt dat ca. 73% van de westerse werknemers vindt dat erkenning belangrijker is dan geld. Het is echter wel de manier waarop je als leidinggevende een compliment geeft, wat bepaalt of een medewerker het compliment als motiverend ervaart.

Les 3
Verantwoordelijkheden die je niet kan delegeren

Door een overzicht te hebben van je verantwoordelijkheden als Leider van de Toekomst, kun je een jaarplanning maken van wat én wanneer te managen. Ik realiseer me de simpliciteit van de bovengenoemde uitspraak, de reden is dat leidinggevenden gemiddeld slechts 5 verantwoordelijkheden weten te noemen terwijl het er veel meer zijn.

Schrijf je in voor de MiniClass en begin meteen!

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met je ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

*Je krijgt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

reCAPTCHA