Overtuigingskracht

Hoe overtuig je anderen van voorstellen en ideeën?

Wat denk je wat een barrière is, die overigens velen zich niet bewust zijn, als het gaat om overtuigingskracht

Als je die barrière kent, en je wilt hier iets aan doen, is je leven wellicht veel gemakkelijker. Ik realiseer me dat ik nu mist optrekt, maar de oplossing vertel ik jou in de tip video. Overigens, door aan de deze tip te denken en ermee te werken kan je ook in andere situaties heel goed scoren. Snel kijken dus maar…….

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Aansturen van medewerkers

    Zoals al bij een eerdere tip video aangegeven, negatieve controle is de grootste fout die je als leidinggevende kan maken.
  • Empowerment coaching

    Delegeren is begonnen toen men als chef dacht (in de 60-er jaren), dit kan mijn medewerker er wel erbij doen en bespaart mij tijd.