Performancemanagement

Hoe houd je een succesvol performance evaluatiegesprek

Allereerst mijn mening over het belang het performancemanagement: gedrag moet op gelijk niveau met resultaten beoordeeld worden! Doelstelling van het performance evaluatiegesprek is over de performance van medewerkers te spreken, en vervolgens de koppeling te maken naar de ontwikkeling van de organisatie. 

Zo duidelijk als dit voor de meesten is, zo treurig is het vaak gesteld met de kwaliteit van het performance evaluatiegesprek. Daarom de belangrijke tip: controleer aan het einde van een evaluatiegesprek of je medewerker gemotiveerd is!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Iedereen kan innoveren

    Innovatie brengt een organisatie vooruit. Hoe zorg je er voor dat het hele bedrijf meewerkt aan de toekomst?
  • Fouten maken is menselijk

    De grootste fout in leiderschap die je kan maken is de verkeerde manier van controle. Controle zegt veel over je leiderschapsstijl.