Rendement door talent

Hoe ontdek je onontdekte talenten?

Haal jij genoeg rendement door talent? Het is niet alleen het CV, de geslaagde beoordeling of een positieve diagnostiek waardoor men talenten in een organisatie ontdekt.

Talent is een unieke mix van op het eerste gezicht onbelangrijke kwaliteiten. Die ontdek je pas in het intensieve gesprek met de medewerker en in de omgang. Door de medewerker in zoveel mogelijk verschillende situaties en onder de meest uiteenlopende omstandigheden mee te maken, komen wellicht eigenschappen naar voren die men nooit verwacht had. 

Daarom de tip: structureer op creatieve wijze talentmanagement in de organisatie!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Coaching vanuit het hart

    Er zullen weinig mensen zijn, die ontkennen dat wij als mens geen behoefte hebben aan waardering en erkenning.
  • Kijk eerst naar jezelf

    Voor wie niet in staat is zichzelf te managen, is het maar de vraag of men in staat is anderen te managen. Dus: kijk eerst naar jezelf.