Samenwerken in een team

Hoe bouw je bruggen als teamleider?

Eerst een statement: samenwerking wordt vooral bereikt door persoonlijke motieven. Als teamleden niet goed samen door één deur kunnen, wordt het moeilijk samen te werken. Het resultaat van een samenwerking is altijd verschillend, de reden hiervoor is relatief simpel, iedereen heeft een verschillende persoonlijkheid. 

Goed samenwerken in een team bestaat niet alleen maar uit leuke dingen met elkaar doen. Het vereist kennis van individuele talenten en persoonlijkheden, want een groep mensen is de volgende dag niet ineens een team. 

Daarom de tip: tel eens hoeveel vragen je per dag stelt om je medewerkers echt te kennen!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Kijk eerst naar jezelf

    Voor wie niet in staat is zichzelf te managen, is het maar de vraag of men in staat is anderen te managen. Dus: kijk eerst naar jezelf.
  • Actief luisteren in plaats van luisteren.

    Hoe komt het toch dat luisteren moeilijker is dan spreken? In de eerste plaats een menselijke reden: “we zijn in de eerste plaats geïnteresseerd …