Voorbeeldgedrag leidinggevende

Medewerkers beoordelen leiders op hun voorbeeldgedrag

Om het immense belang van je voorbeeldgedrag als leidinggevende op waarde te schatten, moet je je van enkele woorden bewust zijn. In deze video verklap ik ze als tip.

Management gaat via communicatie, of dat nu verbaal of non-verbaal, mondeling of schriftelijk is: er is geen ontsnapping mogelijk. Watzlawick (1974) heeft het destijds al treffend gezegd: men kan niet niet communiceren, anders gezegd, je beïnvloedt altijd. 

Dat is ook de tip voor je voorbeeldgedrag: wees je er altijd van bewust, je beïnvloedt altijd!

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Wat is talentmanagement?

    Start met talenten benutten! Bedrijven die een actief talent management beleid hebben presteren namelijk beter.
  • Aanspreken op gedrag

    Als je ervan overtuigd bent dat je fouten bespreekbaar moet maken, dan moet je dit wel op een professionele wijze managen.