Wat is talentmanagement?

Hoe verbeter je de kwaliteit van jouw organisatie?

Start met talenten benutten! Bedrijven die een actief talent management beleid hebben, presteren namelijk beter. Ze maken meer winst, hebben een gezond marktaandeel en meer tevreden klanten. 

Volgens onderzoek van het Institute for Corporate Productivity, is het effectief managen van HR-initiatieven dan ook kenmerkend voor beter presterende organisaties. Wie kent niet de uitspraak: om 5 uur gaat het belangrijkste kapitaal naar huis? Let er goed op dat je op zo’n manier leiding geeft dat ze ook weer terugkomen.  

De tip: maak een lijstje van de vijf belangrijkste talenten van iedere medewerker. Dit is een van de stappen van kwaliteitsmanagement.

Visie op leiderschap van Hans Verheijke

Je bent als leidinggevende succesvol als je medewerker succesvol is. Het investeren in de ontwikkeling van medewerkers is dus de beste investering die een leidinggevende kan doen. In managementtermen uitgedrukt: faciliterend leidinggeven door “management by coaching”.

Succesvolle leiders moeten proactief en flexibel zijn om op veranderingen te kunnen anticiperen en medewerkers kunnen motiveren om samen te werken. Voeg daar “gepassioneerd voorbeeldgedrag” aan toe, en je herkent
De Leider Van De Toekomst.

Bekijk ook

  • Conflicten oplossen

    Conflicten oplossen gaat niet vanzelf, hoewel met name het senior management deze overtuiging vaak lijkt te hebben.
  • Voorbeeldgedrag leidinggevende

    Om het immense belang van je voorbeeldgedrag als leidinggevende op waarde te schatten, moet je je van enkele woorden bewust zijn.